FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

10 maart 2007

Verhaal geschreven door Jupke

Jupke had zin om eens een verhaaltje te schrijven voor de kampie oentjes, hier zijn verhaal. Wil jij ook iets maken voor op de weblog, stuur het dan gerust door en ik plaats het met veel plezier.


Dosko Beveren – Zulte-Waregem


In het kleine voetbalstadion van Dosko Beveren is er in het weekend héél veel te doen. De benjamientjes, de duivels 1° jaars, 2° jaars, preminiemen 1° jaars,2° jaars noem maar op. Elk uur van de dag is er wel een wedstrijd. Dit weekend is er een zéér belangrijke wedstrijd! Namelijk: Dosko Beveren – Zulte-Waregem! Er zal zwaar geknokt worden!! De trainers van beide ploegen komen zéér nerveus uit de kleedkamers voor het eerste interview van de dag. De trainer van Dosko Beveren is natuurlijk de goede ervaren trainer Filip Laevens. Hij staat aan de ene kant van het veld. Aan de andere kant van het veld…de trainer van Zulte –Waregem. Het is een nieuwe trainer. De oude is laatst buiten gesmeten na een zware nederlaag op het veld van FC. Meulenbeke. Een 5-0 pandoering kregen ze daar op hun broek! Dus voor ze naar het bevende maar levendige Dosko Beveren kwamen moesten ze eerst op zoek naar een nieuwe trainer. En met wie kwamen ze nu in contact? Wat?! Ik geloof mijn ogen niet!! Het is…inderdaad dames en heren… het is de enige echte Johan Boskamp!! Amai dames en heren dat ik dit nog mag meemaken! De goede oude beroemde Johan Boskamp traint een ploeg van spelertjes van amper 10-11 jaar, niet te geloven! Maar nu terug over naar de reporter die bij de trainer staat van Dosko: Greet Verhelle.Wat denk je zelf over de kansen van vandaag Filip? Bwoa, de ploeg is zéér gemotiveerd en ze hebben goed getraind. Dus ik denk dat er een gelijkspel in zal zitten voor ons. En de opstelling voor vandaag? Geen gegevens. Oké, dankjewel Filip voor het momentje en hopelijk een overwinning voor jullie! Graag gedaan. Zo meteen de wedstrijd maar eerst tijd voor een kleine pauze, tot zo meteen.
Hier zij we terug dames en heren. De opstelling kunnen we vandaag spijtig genoeg niet geven want de trainers willen er dan ook niets over weggeven. Als jullie kennissen hebben of familie die deze schitterende wedstrijd niet kunnen zien omdat ze op vakantie of zo zijn. Géén paniek! De cameraman Patrick Lugghe neemt alles op met zijn nieuwe camera! En als jullie de wedstrijd willen herbeleven vanuit jullie luie zetel zonder de computer of TV aan te steken kan dat! We hebben natuurlijk weer onze lieve pers! Die bestaat uit héél veel mensen, te veel om op te sommen! Die zullen natuurlijk alles opschrijven op hun mooie clipboardje! Genoeg gekletst, nu komt het echte werk! Het voetbal! Dames en heren zet jullie goed vast in jullie zetel met een pintje of een glaasje wijn in de hand en natuurlijk niet te vergeten de chips of nootjes. Dat hoort er allemaal bij! We gaan nu weer over naar ‘Dosko Provincialé!’ waar onze collega’s zitten. Bart Raes en zijn co-comentator Wim De Coninck zullen jullie graag begeleiden door deze zware wedstrijd. We schakelen nu over. Daar zijn ze dames en heren de spelers voor vandaag. We zullen ze even voor jullie opnoemen. Bij Zulte de gewone normale opstelling die ken je nu al wel vanbuiten denk ik. Maar bij Dosko. In doel Jorbin Meddour. In de verdediging staat op rechts Michiel Muylle, centraal Jona Dermul en links staat Wout Wybaillie. In het middenveld staat centraal Robbe Fabry, op rechts de kleine maar gevaarlijke Lowie Margodt en op links natuurlijk niet te vergeten de gevreesde Jari Vandenbussche. Filip de trainer heeft gekozen om met 1 spits te spelen en dat is om te starten Sven Lugghe. En nu het signaal om de wedstrijd te beginnen. PWIIT!! De wedstrijd is begonnen dames en heren hopelijk mag de beste winnen! Dosko kan goed mee voetballen en is zelfs de betere ploeg tot nu toe. 4 min: Zulte onderschept de bal oei wat gebeurt er nu?! Mooie pas, de verdediging verrast, appel voor buitenspel maar geen buitenspel. Hij mag doorgaan, oei zal het gevreesde doelpunt dan toch vallen? Jorbin komt uit.. Oooh hij heeft hem KLEM hoor dames en heren. We kijken nog eens hoe hij die bal grijpt.
12 min: opnieuw aanval Zulte. Jona onderschept, en nu de counter misschien?! Ja ik denk dat het een counter wordt, Jona geeft de bal af aan Robbe die kan zijn meters pakken en past dan tussen de verdediging Jari vangt hem op snijd naar binnen oooh, mooie pas richting Sven, Sven alléén op de keeper af kijkt om zich heen ziet Lowie komen, ziet Jari komen kiest voor Lowie past naar Lowie schiet en…. ….Poenk!! Op de paal! Wat een kans dames en heren oelala! Doeltrap voor Zulte. Oeioeioei in de voeten van ‘de Smurf’! Dat doe je beter niet! Zoiets mist ‘de Smurf’ niet véél! Daar gaat hij iedereen staat recht, de camera’s op ‘de Smurf’ gericht! Het schot! GOOOOOOAL!! 1-0
‘De smurf’ doet het alwéér in die belangrijke wedstrijden staat hij er altijd, en vandaag is het hetzelfde! Zulte zet op.. Ooh mooie lange bal richting de rechterflank op de borst het schot! Boenk! Op de deklat! Het zit echt niet mee met de ploeg van Johan Boskamp.
23min.: aanval Dosko, Lowie bal te ver van de voet keeper trapt hem naar vanvoor…Alweer die stille spits, hij pakt hem dit keer mee met zijn dij pakt zij meters kijkt mikt, trapt en ..GOOOAL!! 1-1. De supporters die meereisden allemaal de lucht in, wat een vreugde!
Johan Boskamp ook de lucht in! 25 min.: Bijna is de eerste helft gedaan. Maar nog een aanval van Dosko afstandsschot van Robbe…
POENK!! GOALL!! De bal beland op de binnenkant van de lat en botst over de lijn wat een goal! Dat willen we nog eens zien! 26min.: opzet Zulte..PWIIT!! Eerste helft is afgelopen.
Tussenstand na de eerste helft: 2-1 voor Dosko

Tweede helft:
Zulte zet op. De sfeer zit er goed in vandaag dames en heren, hier in de ‘dosko provincialé!’. 27 min.:Schot uit de tweede lijn! Jorbin pakt zonder veel moeite. Kijk toch die trainers aan, zoo nerveus! Ik zou eerlijk gezegd niet graag in hun schoenen staan hoor. 35min.: tijd voor een wissel Mathias komt erin voor Lowie Margodt. En ondertussen ook nog een wissel bij Zulte-Waregem de nummer 5 word vervangen voor de nummer 4. 30 min.: Bal bij Wout past naar Jona, Jona naar Lowie, Robbe loopt door naar de hoek.. Lowie ziet dat past naar Robbe. Robbe ziet Sven nog naar de eerste paal lopen net voor hij de bal speelt, maar speelt te laat en nu de counter, een unieke kans voor Zulte om terug op gelijke hoogt te komen maar de voet van Mathias zit er tussen. Lange bal richting Jari. Ooh jammer, onderschept. 34.min: 2° wissel bij Dosko de doelpuntenmaker gaat eraf en in zijn plaats komt Julie! Aanval. Julie alléén op de keeper af plaatst hem… POENKK!! Op de paal, het zit echt niet mee vandaag voor de spitsen van Dosko! Wissel bij Zulte. De linksback gaat eraf en in zijn plaats komt een nieuwe spits. 37 min.: Mathias kan doorgaan op links, kan zich helemaal doorzetten! Snijd naar binnen kan trappen! Wat doet hij?! Hij legt hem af op Jari, Jari schiet en die gaat erin! GOOAL!! Wat een prachtige actie van Mathias op links! Echt waar! We kijken nog eens in de herhaling zien jullie hoe hij die mannetjes overgaat?! 1,2,3, en dan de pas voor Jari die hem netjes binnenschiet! Jona omhelst Jari dat hij bijna stikt, maar wat een actie van Mathias! 40 min.: Terugspeelbal op Jorbin, hij geeft hem aan Robbe die ziet Julie zich vrijlopen daar gaat de bal ook naartoe nu Julie alleen op de keeper af… Lukt het haar dan nu misschien?? Ze schiet.. GOOAL!! 4-1 wat een stand?! 47 min.: dubbele wissel bij dosko: Jari en Michiel gaan eraf en in hun plaats komen Jens en Ruben. 49 min.: Ruben, Ruben, hij blijft maar doorgaan! En nu de pas naar de ander kant van het plein! Daar komt de TGV aangereden namelijk Jens Pinoy! Zdoem! Die is gepasseerd en gaat nu richting doel krijgt 2 verdedigers in zijn nek, geeft de bal aan Julie die loopt naar de hoek van het plein. Zet hem voor.. Bwoeuf! Een omhal van ‘De Jens!’ GOOAL!! 5-1! Wie had dat durven dromen? Dosko staat 5-1 voor tegen Zulte-Waregem! En met nog maar 1 min te spelen en het is…PWIET, PWIET, PWIIIIET!! Afgelopen! Wat een dag, wat een dag! Beste mensen ik ben er niet goed van! Ik zal denk ik straks eens gaan meevieren met de “Jonge Kerels!” Héél Dosko op zen dak! Ik ga deze wedstrijd met véél blijdschap afsluiten met nog eens de hoogtepunten van deze wedtrijd! Salukes en tot de volgende keer!!

5 opmerkingen:

  1. prficiat met je verhaal this nog een bitje een lang verhaal vindt





    groetjes plakkertje(lowie)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maar dat klpt toch niet ik heb geen 1 keer p de paal geschoten ik heb 3 kansen gekregen en alle 3 geschord dus je



    groetjes plakkertje(lowie)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sorry een verhaal is nooit echt e





    groetjes plakkertje (lowie)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een mooi verhaal robbe

    groetjes jens

    BeantwoordenVerwijderen
  5. aja, kdacht et lik Lowietn!!:p
    snie echt wih!!:p

    Jupke

    BeantwoordenVerwijderen