FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

18 maart 2007

Dosko Zulte Waregem

Eerst en vooral aan alle spelers en supporters mijn diepste verontschuldigingen voor deze laattijdig verslaggeving van de wedstrijd. Ik kan geen verzachtigde omstandigheden inroepen en zal mijn straf dan ook gelaten aanvaarden.

Zaterdagvoormiddag, 10 maart 2007. Het is kwart na negen en in een schitterend voorjaarzonnetje wordt de match op gang gefloten. Nog zes wedstrijden en het seizoen zit er al weer op. Het zal dan gedaan zijn met op een zaterdagvoormiddag op een verkeerd georiënteerd veldje, in veel te kleine goals, met veel te weinig spelers een doelpuntenkermis te houden. Het echte werk komt er aan, de conditie en technisch vernuft zal tot op het einde van de wedstrijd de doorslag kunnen geven, buitenspelvallen zullen kunnen worden opengezet en een penaltygever zal vooraf aangeduid worden om op die cruciale fases geen tweespalt in de ploeg te veroorzaken.
Wie droomt er niet van om van op eigen helft de bal te veroveren en na een sublieme solo de helft van de tegenstanders te k*** te zetten om dan met fluitend gemak en met de vingers in de neus de bal in het doel van de tegenstanders te droppen, de keeper verweesd en met tranen in de ogen achterlatend.
DOSKO – ZULTE-WAREGEM 9-1

Hoe mooi is het doelpunt waarbij na een bij momenten tergend rondspelen van de bal in de verdediging, er toch opeens die versnelling komt waarbij men met twee-drie splijtende passen de achterlijn van de vijand haalt, de bal met een perfect curve op het hoofd van de opkomende middenvelder plaats die met een buffelstoot, Zidane waardig, de netten doet trillen.
Iedere voetbalsupporter hoopt elke week opnieuw om dergelijke taferelen op de groene grasmat te kunnen aanschouwen. Meestal komt hij wat bedrogen uit, maar na enkele dagen van klagen en zagen wordt er dan toch opnieuw reikhalzend uitgekeken naar dat weekend waarbij die favoriete ploeg alles uit het verleden wordt kwijtgescholden zodat ze weer met een schone lei de strijd kunnen aangaan.

Waarom al dit proza? Omdat de wedstrijd op zich niet zoveel om het lijf had. Na amper één minuut schoof Louis de bal al simpelweg met een oogstrelende baltoets onder de hulpeloze keeper. Die zou zich later nog voldoende kunnen onderscheiden, maar op dat moment was de match eigenlijk al gespeeld. De onzen moesten zich niet ongelooflijk inspannen om al te kunnen gaan rusten met een geruststellende 6-0 op het ingebeelde bord en op mijn blaadje.
Derde minuut, Jari 2-0, vierde minuut Louis 3-0.
Toen vond de trainer de tijd gekomen om een eerste van een hele reeks vervangingen door te voeren. De staande bank was zoals steeds enkel bij toeval samengesteld want wie er ook op het veld stond, het scoren bleef doorgaan.
Er was wel een klein intermezzo in de zesde minuut toen de keeper van ZW neerging na een ingebeelde trap. Daarop stormden er maar liefst twee verzorgers het veld op en lapten de jongeman, die waarschijnlijk liever gewoon een time-out had gevraagd, in geen tijd weer op.
Zevende minuut, corner, druk blijft aanhouden. Achtste minuut, Jona heeft maar binnen te leggen 4-0. Opnieuw die taktisch weloverwogen vervangingen.
Negende minuut, corner Louis, iedereen onder de bal door.
Elfde minuut, eerste dreiging van ZW. Ze versieren een corner maar op de tegenaanval gelanceerd door Michiel kan Louis zijn derden van de dag tegen de netten prikken en zo de forfaitcijfers (=5-0 voor de voetbalanalfabeten) op het bord zetten.
Dertiende minuut, drie corners na elkaar leveren niets op.
Vijftiende minuut : Mathias mooi zijn mannetje voorbij en van ver in het hoekje gelegd.

De wissels blijven aanhouden.
Zestiende minuut : 2° corner voor ZW maar Robbe kan het gevaar onschadelijk maken.
Zeventiend minuut : Jari neemt de bal prachtig in één tijd mee en schuift de bal onder de keeper door, jammer genoeg net aan de verkeerde kant van de paal.
De twintigste minuut, het vuur lijkt er een beetje uit, de verzadiging bij de Doskovieten slaat toe. In de drieëntwintigste minuut een eerste echte doelpoging ZW waarbij onze Jorbin zich moet tonen. Voor de rest was het goed dat hij in het zwart was gekleed. Het zonnetje zal hem zeker deugd hebben gedaan. Het blijft bewonderenswaardig om te zien hoe een keeper een hele helft niets hoeft te doen maar toch zo geconcetreerd kan blijven zodat hij zich op dat ene moment, die er toch altijd eens komt, niet laat verrassen. Dit onderscheid de goeie van de heel goeie.
Rust.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets, zeker omdat ik toen onze kleinen was gaan halen bij flink en fris. Koen nam toen de honneurs waar (dankt u).
4” Doelpunt Zulte : 6-1
12” Corner Dosko, gepakt door de keeper.
14” Doelpunt Robbe : 7-1. Flater van de keeper die naast de bal trapte.
19” Corner Dosko, simpelweg weggewerkt door de verdediging
20” Mooie aanval over rechts van Robbe, afgewerkt door Sven : 8-1.
23” Wout 9-1 en even later bijna de 10-de. Keeper kan de bal voor de lijn weggraaien.
25” the end

Al bij al een gemakkelijke zege tegen een tegenstander die eigenlijk niet veel in de pap te brokken had. We kunnen ons beginnen opmaken voor het slot van de competitie.