FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

08 november 2006

De Kampie oentjes -Moorslede

Op 4 november stond er een vriendschappelijke match tegen Moorslede op onze agenda. Na een minuut stilte gingen onze voetballertjes van start. Net zoals vorige week werd het een eerder zwakke start, met meest kansen voor de bezoekers. Jorbin had duidelijk meer werk dan vorige week in Zulte, maar met zo’n koud weer was hij waarschijnlijk blij dat hij in actie kon treden.
Na tien minuten geraakten ze dan toch van straat : 1-0 via Sven. Amper een minuutje later zagen we al 2-0 op het scorebord verschijnen : Sven gaf een corner, en Robbe kopte deze netjes binnen.
Op het kwartier kwam Moorslede gevaarlijk opzetten, en verschalkte onze volledige verdediging : alle 3 de verdedigers werden gepasseerd, en ook de keeper greep nipt naast. De bal rolde langzaam in het doel : 2-1. Dit was wat Philippe Lafaut hardop vloekend een xxxxx-goal zou noemen. Gelukkig kon Robbe dit onmiddellijk rechtzetten, en hij maakte er 3-1 van. Hierna moest hij echter dringend het veld verlaten om een slokje water te drinken. De appel valt hier duidelijk niet ver van de boom !
Dosko miste nadien nog enkele corners, en plotseling keerde Moorslede razendsnel terug. Mathias kon deze aanval mooi afblokken, en ook de corner die hierop volgde kon hij uitkoppen.
De ruststand werd 3-1.

De tweede helft kende een “triestig herbegin” volgens onze sportdirecteur. Gelukkig duurde dit niet lang en onze jongens schoten weer volop in actie.
Robbe viel net voor het doel; Wout probeerde nog te redden, maar de bal ging nipt naast. Eventjes later probeerde Robbe een corner van Sven binnen te koppen, maar enkel Robbe vloog in het doel, de bal koos een andere richting. Na zes minuten was Robbe zijn tegenslag over en lukte hij dan toch : 4-1. Hierna kon Jona 2 mooie voorzetten geven : de eerste werd binnengetikt door Lowie, de tweede kon Sven scoren : 6-1.
Op het kwartier gaf Mathias, met wapperende schoenlinten, een assist die Lowie in het doel plaatste : 7-1. Mathias kreeg hierna nog een prachtige kans om zelf te scoren, maar een ontzet publiek hoorde plotseling zijn knie kraken. Onze volledig uitgeruste verpleegster snelde ter plaatse, maar Mathias moest hinkend het veld verlaten. Eventjes later mocht onze verpleegster terug in actie treden : Ruben kreeg een bal keihard in de buik. De scheidsrechter legde het spel niet stil, en Sven maakte van de verwarring vlug gebruik om de 8-1 tegen de netten te plaatsen. Juist voor het affluiten kon Moorslede nog een vrije trap omzetten en kon zo een eindstand van 8-2 vastleggen.

Onze ploegverpleegster kwam voor een derde keer in actie, en deed nog eens de ronde met haar beroemde “blauwe pillen”.
Tussen pot en pint konden we nog een korte reactie van een tevreden trainer Filip noteren : de jongens konden enkele mooie acties opzetten, en ook aan inzet was er geen gebrek. Sportdirecteur Patrick hoopt op een even mooie overwinning zaterdag aanstaande in Rumbeke. Alle spelers worden dan ook uitgerust en super-gemotiveerd aan het Dosko-terrein verwacht. Supporters wees op post !