0-16

0-16

Neen, dit is niet mijn persoonlijke Leffe-score van dit dit week-end, maar wel de monsterscore waarmee onze voetballers zaterdag naar huis kwamen van Zulte-Waregem.

Onze jongens én meisje stonden ’s morgens vroeg allen fris en monter aan het Dosko-plein. Sommige ouders waren echter vooral monter, en hadden nog wat last van het ochtendlijke uur. Toch konden we netjes op tijd vertrekken, en dankzij onze koploper Wim (die deze maal prachtig kon weerstaan aan zijn voorliefde voor de opritten van Lichtervelde) kwamen we ook mooi op tijd aan in het verre Zulte.

De wedstrijd startte eerder flauwtjes : alle groentjes krioelden als een mierennest rond de bal, en van enige structuur was nog geen sprake. In de vierde minuut lukte Sven erin om met een mooi boogballetje de keeper te verrassen : 0-1. “Ze waren van straat”, zoals ons plakstertje het altijd zo mooi zegt. Daarna konden we enkele corners niet omzetten, en door een gat in onze verdediging werd het zelfs bijna 1-1. Gelukkig belandde dit Zultse schot op de paal.
Blijkbaar schudde dit onze voetballers wakker, en in de elfde minuut kopte Sven de bal binnen (op voorzet van Jari). Amper een minuut later deed ook Robbe de netten trillen : 0-3. Trainer Filip bracht Julie in het spel, en zij stond nog maar net op het veld toen zij al kon scoren op voorzet van Lowie : 0-4. Wat een beetje vrouwelijke inbreng toch kan betekenen !!
Robbe moest met pijn aan de hiel het veld verlaten, en helaas was onze verpleegster niet van dienst dit week-end. Ook haar volledig uitgeruste verzorgingstas was niet ter plaatse, en naar verluidt zou dit nog disciplinaire gevolgen kunnen hebben !
In de zeventiende minuut kon Lowie scoren op voorzet van Julie, en twee minuten later tikte Ruben een corner van Lowie binnen. Met dit eerste competitiedoelpunt van Ruben was de stand ondertussen opgelopen tot 0-6.
Robbe probeerde er 0-7 van te maken, maar helaas had de scheids reeds gefloten, en werd dit doelpunt niet goedgekeurd. Dit was echter zonder het temperament van Robbe gerekend : een minuutje later mikte deze toch de 0-7 binnen. Eventjes later maakte Robbe er zelfs een 0-8 van via een prachtige lobbal boven het hoofd van de keeper. Net voor de rust kon Sven nog scoren op een corner van Lowie.
Ruststand : 0-9

Tijdens de rust kreeg Wim opnieuw geen gelegenheid om de kleur van zijn geld te laten zien : onze matchsponsor trad in actie. Het mag gezegd : de service van onze Waregemse sponsor was van een hoger niveau dan het spel van onze Waregemse tegenstanders. Gelukkig konden we ook op Wim zijn helpende hand rekenen, zodat iedereen van een gesponsord drankje kon genieten.

Ondanks de zware tegenscore liet Zulte-Waregem de moed niet zakken, en met opgeheven hoofdjes kwamen zij na de rust terug op het veld. Onze doskovietjes hadden er echter nog niet genoeg van, en reeds in de eerste minuut maakte Sven er 0-10 van. Amper een minuutje later slaagde Sven erin om een corner rechtstreeks te plaatsen : 0-11. De volgende corners gegeven door Sven werden achtereenvolgens binnengekopt door Robbe en Ruben. In de elfde minuut kon ook Michiel zijn eerste competitiedoelpunt scoren en een minuut later werd een voorzet van Jona binnengetikt door Sven : 0-15.
Daarna was het grootste enthousiasme bij onze spelertjes er een beetje af : er werd wat slordiger gepast, en wat minder afgewerkt. In de twintigste minuut belandde een voorzet van Robbe, via Jona op de paal, en onze tegenstander maakte er zelf nog de 0-16 van.
Omdat Jorbin daar nu al drie kwartier wortel stond te schieten, besliste trainer Filip om de keepers te wisselen : Robbe trok de handschoenen aan, om Jorbin de kans te geven om ook te scoren. Alle spelers pasten richting Jorbin, maar het mocht niet zijn : de keeper van Zulte-Waregem zette zijn beste beentje nog eens voor.

0-16 werd dan ook de eindstand waarmee alle aanwezige supporters enthousiast richting kantine trokken : dit moesten we vieren !

Mijn persoonlijke dank aan de trainer, de délégé, alle aanwezige supporters en vooral aan alle spelertjes voor deze mooie overwinning. Het wordt voor mij, met een collega uit Zulte-Waregem, een fantastische werk-week !!

hoofdsponsor : Smetje
sportredactie : Patrick
fotoredactie : Patrick & Xavier
tekstredactie : Greet
eindredactie : webmaster Hein