FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

25 september 2007

Verslag Club Roeselare – Dosko Beveren

Het publiek was massaal opgekomen voor deze moeder van alle derby’s. Ook de zon was van de partij, alvast een opsteker. We waren klaar voor een ontspannend potje voetbal, tot plots pen en papier in onze richting werd geschoven. Enfin …’t was met plezier.

Consternatie alom wanneer een tweede oude bekende (na Koen) het veld betreedt : onze ‘Rumbeekse’ scheidsrechter Leopold. Precies een typetje voor ‘typisch Chris’. Onze jongens zijn gewaarschuwd voor de ‘inworpen’.

Leo fluit de wedstrijd in gang. We starten in een 3-4-3. Van bij het begin is het al merkbaar : dit wordt een gesloten wedstrijd.

Het is wachten tot de 8e minuut voor de eerste doelrijpe poging. Alex besluit kruiselings naast. Iets later was een goede Niels nodig om een hoekschop van Club Roeselare onschadelijk te maken. Klemvast, dat geeft vertrouwen aan een doelman.

We laten ons verleiden om het spel van Club Roeselare mee te spelen : onverzorgd, geen structuur en alles door het centrum, zonder de flanken te gebruiken. Ook de communicatie tussen de spelers laat te wensen over. Toch vallen er nog 2 doelpogingen te noteren voor Alex na o.a. mooi voorbereidend werk van Mano. Ook Niels heeft nog een puike redding in z’n mars na een poging van de tegenstander.

Leo geeft het rustsignaal met een wat vertwijfelend fluitje. 0-0 ruststand. Dosko ontwikkelde een steriele druk met enkele doelpogingen voor Alex, maar er werd te compact gespeeld zonder de flanken te gebruiken…een openlucht minivoetbalwedstrijdje.

Onze Leo fluit de 2e helft op gang. Meteen versiert Club Roeselare een hoekschop. In het daaropvolgend geharrewar heeft Leo een handsbal gezien van Fré. Bal op de stip en vingers gekruist voor Niels. Deze moest echter niet ingrijpen, de bal zoefde ‘rakelings’ naast. Dosko putte hieruit vetrouwen. In de 10e minuut van de 2e helft wist Alex opnieuw een kans te versieren, doch ook ditmaal nipt naast. Dosko blijft nu de tegenstander op z’n eigen helft drukken. Ook de doelpoging van Thomas mist het doelkader. Tot de 15e minuut Alex er uiteindelijk 0-1 van maakt na een mistasten in de verdediging van Club Roeselare. Dosko gaat verder op zijn élan en een nieuwe doelpoging van Alex mist opnieuw de juiste richting.

Even nog wekt Club Roeselare de schijn op om de gelijkmaker te kunnen scoren met een vrije trap en een daaropvolgende hoekschop, doch dit waren de laatste stuiptrekkingen die we van Club Roeselare te zien kregen. Daarna was het allemaal Dosko wat de klok sloeg met een tweede doelpunt tot gevolg. Sam met een mooie voorzet tot bij Thomas die doorkopte naar Alex. Deze rondde mooi met het hoofd af …0-2. Bij een nieuwe aarzeling in de verdediging van Club Roeselare kon Sven de 0-3 eindcijfers vastleggen met een mooi schot in de linkerbenedenhoek na aangeven van Alex. Boeken toe. Toch valt er nog een doelpoging te noteren aan de andere kant, waar Niels echter met een gepaste redding op reageert.

Leo fluit de wedstrijd ten einde. De 2e helft was al van betere makelij dan de 1e doch het niveau van de voorbereiding is er nog niet. Er wordt nog teveel middenveldvoetbal gespeeld en de flanken lopen voortdurend de ruimte dicht door naar binnen te kruipen. Wanneer deze op hun lijn gekleefd blijven wordt er ruimte gecreëerd en kunnen de middenvelders de bal achter de verdediging deponeren.

Op nu naar de volgende wedstrijd thuis tegen SV Kortrijk. Oproep naar alle spelers om het onderste uit de kan te halen, ook op training (je speelt zoals je traint, niet vergeten) en een goeie prestatie neer te zetten. Zo kan er vertrouwen gewonnen worden voor de moeilijke wedstrijden die er zitten aan te komen tegen o.a.Ardooie, Poperinge, Meulebeke, Oostnieuwkerke en St.-Eloois-Winkel.