FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

10 september 2007

Dosko Staden 8/9/07

Een topmach tegen Staden ligt in de verwachtingen van elke supporter. Laat ons zeggen dat er een gemoedelijke sfeer hangt voor het begin van de wedstrijd.
Zou Staden te kloppen zijn , … te kloppen, …Ja.

Eerste helft.

Het begon goed. Goed uitgepast van verdediging naar Alexander die doorstoot naar Manolito. Jammer Mano stond afzijd.
Dan begon de druk van Staden die geen enkele mooie actie uit de hoed kon toveren. De druk van de tegenstander kwam er door te weining wilskracht van Dosko.
Niels blokt een schop af na misser van de linkse flank. Er is zo veel druk van Staden dat we zelfs niet over de helft komen. Toch kunnen we een corner versieren en tijdens het geroesemoes kan Manolito de bal veroveren. Die loopt te lang met de bal en vergeet naar de goal te trappen.
Staden herneemt zijn tactiek op het veld en wint de meeste duels.
Toch komt er een mooie aanval via Sven, Manotilto en …. Robbe schiet naast doel. Pech .
De 13° minuut maakt nr 9 een fout op Frederik. Dit is niet zo erg als de supporters wel vermoeden. Gelukkig loopt Jona alle gaten dicht want alle duels op het middenveld zijn verloren. Dit doet de supporters balen. Nu reeds zien ze dat het moeilijk zal worden om te winnen. De arbiter denk dat hij het goed kan maar het tegendeel word bewezen. Er wordt veel op de slechte beslissingen gereageerd.
Onze trainer neemt een van zijn moeilijke beslissingen en wisselt Manolito door Jari en Louis door Michiel.
Door een goede combinatie kan Thomas schieten, maar te licht en zonder overtuiging naast.
Na een postieve impuls van de supporters en trainer kan Louis een voorzet geven naar Sven die koel af maakt. 1-0
Toch maken onze dosko – pubers een minder goede indruk.

Tweede helft.

Staden terug als eerste in de aanval met een goede trap maar Niels houdt zijn netten proper.
Dosko begint nu de druk wat op te voeren maar Staden staat toch met een scherpe verdediging te voetballen zodat we moeilijk door deze verdediging komen.
We krijgen een corner. Lowie trapt en de bal verdwijnt tussen beide ploegen. Staden kan wegtrappen en is sneller bij de bal voor de goal. Gevolg 1 – 1.
8 minuten later. Jona doet gevaarlijke dribbel. Plots moet Niels een bal halen op vijf meter van de zijlijn. De spanning gaat de lucht in. Nog een aanval van Staden. Niels moet uitkomen en wordt voorbijgegaan. Verdedigers niet ter plaatse en 1 -2. Stom.
De gemoederen dalen en middenveld krijgt weer geen greep op het spel. Alle aanvallen gebeuren nu op rechtse kant. 5 min. voor affluiten knallen er 4 spelers op elkaar. Mathias blijft langst liggen en delegee Gabriel loopt kwaad het veld op. Een paar minuten en enkele schermutselingen later een trap van Manolito. Oef het staat 2 – 2.