FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

22 april 2007

Dosko - Oostnieuwkerke 5-3

Zaterdag 21 april 2007:
Amper drie dagen na de pijnlijke uitschakeling voor de beker op het veld van Koksijde is het toch enigszins bang afwachten hoe de ploeg zal reageren op het veld. Daarenboven worden we ook nog getijsterd door het uitvallen van Jona, onze centrale man achterin. Vandaar dat er gestart wordt met een onuitgegeven verdediging: Wout centraal, geflankeerd door Michiel op links en Ruben op rechts.

Nog geen minuut na het eerste fluitsignaal wordt wat gevreesd werd al meteen bewaarheid. Een misverstand op links tussen Jens en Michiel wordt genadeloos afgestraft door Oostnieuwkerke: 0-1. Na wat heen en weer gerommel kort daarna wordt een snelle counter na opnieuw een misverstand op links omgezet in een 0-2 voorsprong voor de bezoekers. De trainer beslist om in te grijpen en wisselt de flankverdedigers van positie in de hoop wat meer rust te brengen achterin. Het resultaat van deze taktische wissel blijft niet uit. Na een verre uittrap van Jorbin belandt de bal bij Sven die goed controleert en in twee keer mooi afwerkt: 1-2.
Na een woelig begin gaat het spel nu toch wat meer heen en weer. Geen van beide ploegen kan echter overtuigen. In de dertiende minuut komt de bal na een inworp bij Robbe terecht die de bal mooi opwipt en daarna op magistrale wijze de keeper lobt: 2-2. In tegenstelling tot de losse flodders die sommige supporters 'op zak' hebben wordt er op het veld gelukkig toch nog met scherp geschoten.
Dosko lijkt nu bij de les te zijn en blijft aandringen. Het zijn echter de bezoekers die na een kwartier opnieuw profiteren van het zoveelste misverstand achterin. Wout wordt gepasseerd en een van de bezoekende spitsen besluit hard naast Jorbin. Het staat 2-3 en Dosko moet opnieuw achtervolgen. Filip grijpt opnieuw in en zet Michiel centraal achterin.
In de laatste vijf minuten van de eerste helft kunnen onze jongens de scheve situatie echter nog rechtzetten. Bij de zoveelste hoekschop van Dosko kopt Julie de bal eerst nog over, maar bij een volgende corner is het Ruben die de gelijkmaker mooi binnenkopt. Even later is het Jari die een snelle combinatie over rechts schitterend afwerkt en zo de ruststand vastlegt: 4-3.

Een korte pauze en een donderpreek rijker komt Dosko gemotiveerd terug het veld op voor de tweede helft. Onze jongens spelen duidelijk een versnelling hoger nu en het resultaat laat dan ook niet lang op zich wachten. Eerst is er een verdienstelijke poging van Jens met links, gevolgd door de 5-3 van Jari, in één tijd binnengetrapt op voorzet van Robbe.
We krijgen een tweede helft te zien waarin Dosko dicteert en bijwijlen mooi ééntijdsvoetbal brengt, maar waarin vooral dat tikkeltje geluk ontbreekt om de score verder uit te diepen. Paal, deklat en een verdienstelijke bezoekende doelman tekenen hiervoor verantwoordelijk.