FEESTJE KNAPEN OP 14 / 05 / 2011

19 april 2007

Club Roeselare - Dosko Beveren 2-6

Er waren veel toeschouwers voor de derby naar de zoete pinte gekomen, de thuisploeg had knikkende knieëen want de kampioentjes uit Beveren kwamen. In de 1° minuut schiet Sven de bal maar net over maar daarna werd het een potje stamp,nog een poging van Lowie maar veel meer was er niet te zien. Het veld was een echt ouderwets pattatenveld wat Jorbin al gauw ondervond, na een terugspeelbal deed de bal een rare bots en het stond 1-0. Deze weide is een nadeel voor dosko waardoor de vlotte combinaties die we gewoon zijn van te zien er niet uitkwamen, club vond het ok want hoe meer pattaten hoe liever. Ruben waagt enkele keren zijn kans met schoten uit de 2° lijn, hij wil zich duidelijk tonen tegen zijn ex-ploeg. En dosko blijft de druk opvoeren maar de clubdoelman staat sterk te keepen.Robbe moet het veld een tijdje verlaten na een woordenwissseling met de scheidsrechter. In de 24° minuut is het dan toch raak Jona schiet een vrije trap onhoudbaar binnen en nauwelijks 1 minuut later scoort Jari na een mooie combinatie met Lowie.
Ruststand 1-2
Dosko begint de 2° helft veel scherper en neemt club meteen bij de keel, met een schitterende aanval komt Robbe alleen voor doel en hij werkt koelbloedig af met een mooi boogballetje. De veer bij de thuisploeg lijkt gebroken er volgt kans op kans maar de bal wil er niet in. De thuissupporters raken gefrustreerd en beginnen onze jongens te storen. Club scoort met een Lucky goal de 2-3 maar veel krijgen we niet meer te zien, de fut is eruit. Dosko speelt de wedstrijd koelbloedig verder met nog enkele mooie doelpunten als gevolg, Jari met een bom na een mooie doorsteekpas van Jona, Robbe vuurt een loeier af in de kruising en Jari kopt de eindstand op het bord. Het werd toch nog een gemakkelijke zege na een moeizaam begin, en de Doskoclan ging tevreden huiswaarts na enkele zoete pinten in de pattatenkantine.